Türkiye’de Sağlık Yönetimi bölümünün geçmişi 1960’lı yıllara dayanmaktadır. Sağlık Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak 1963 yılında Sağlık İdaresi Yüksek Okulunda ilk eğitim verilmeye başlanmıştır. 1970 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Hastane İdaresi Yüksek Okulu açılmış ve bu okul, 1975 yılına kadar yüksek lisans eğitimi vermiştir. Bu tarihte programın adı Sağlık İdaresi Yüksek Okulu olarak değiştirilmiş ve 1975-82 yılları arasında eğitim veren bu okul, 1982 yılında Hacettepe Üniversitesinde birleştirilerek eğitimine devam etmiştir.
2018 yılı YÖK verilerine göre ülkemizde; 82’si devlet, 20’si özel olmak üzere toplam 102 üniversitede Sağlık Yönetimi lisans eğitimi verilmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan Açıköğretim Fakültesinde de Sağlık Yönetimi lisans ve önlisans programları mevcuttur.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Sağlık Yönetimi Bölümü, 2020- 2021 eğitim- öğretim döneminde eğitim faaliyetlerine başlamış ve ilk öğrencilerini almıştır. Sağlık Yönetimi Lisans programı 4 yıla dağıtılmış 8 akademik dönemden oluşmaktadır.
Bölümümüzde temel olarak muhasebe, işletme, iktisat ve hukuk derslerinin yanı sıra; halk sağlığı, tıbbı terminoloji ve epidemiyoloji gibi sağlık konularını içeren dersler yer almaktadır. Ve yine sağlık kurumları yönetimi, sağlık ekonomisi, sağlık yönetiminde istatistik, sağlık bilgi yönetim sistemleri ve sağlık hizmetlerinde pazarlama, stratejik yönetim ve liderlik gibi temel konular bölümümüzün dersleri arasında yer almaktadır.